Read Позорът на Один by Петър Бобев Free Online


Ebook Позорът на Один by Петър Бобев read! Book Title: Позорът на Один
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 468 KB
City - Country: No data
The author of the book: Петър Бобев
Edition: Военно издателство
Date of issue: December 1984
ISBN: No data
ISBN 13: No data
Loaded: 1099 times
Reader ratings: 3.2

Read full description of the books:Приключенският сюжет, бурно развиващото се действие, неочакваните обрати — такива качества, известни от другите книги на Петър Бобев, притежава и повестта „Позорът на Один“. В същото време книгата е богата с исторически сведения — като се почне от викингската митология и религиозните вярвания и бит на славяните и прабългарите и се стигне до сложните процеси на сливане на двете етнически общности (славяни и прабългари) в младата българска държава.


Download Позорът на Один PDF Позорът на Один PDF
Download Позорът на Один ERUB Позорът на Один PDF
Download Позорът на Один DOC Позорът на Один PDF
Download Позорът на Один TXT Позорът на Один PDFRead information about the author

Ebook Позорът на Один read Online! Роден в семейството на професор по история. Живее и учи в София. На 15 г. остава сирак.
Завършва Агрономическия факултет през 1937 г. На работа е във Лозаро-винарската опитна станция в Плевен, после в конезавод „Клементина“. После е приет в школата за запасни офицери, а от 1940 г. е учител в Средното градинарско училище в Горна Оряховица. Специализира в Градинарската опитна станция в Пловдив и постъпва като експерт в Българската земеделско-кооперативна банка.
Мобилизиран е през 1941 г. и до 1945 г. служи в армията. След войната става чиновник в Българската земеделска и кооперативна банка, където се занимава с кредитирането на новосъздаващите се тогава ТКЗС-та. Работи там до пенсионирането си през 1974 г.
Започва да пише четиридесетгодишен. Първите му произведения са приказки за дъщеричката му Ани. Отпечатани са първо в редактираното от Ран Босилек списание „Дружинка“. Под редакцията на Ангел Каралийчев са издадени в сборника „Деца на слънцето“ (1955 г.). Атанас Далчев – редактор на списание „Пламъче“ – привлича и прави Петър Бобев редовен сътрудник на списанието.
Петър Бобев е автор предимно на юношески приключенски романи със силни фантастични и/или исторически елементи. Разнообразието на теми в произведенията му е голямо: подводният свят, древни цивилизации, праисторически същества, екзотични места, теми от историята на България. Бързо става един от най-популярните писатели за юноши у нас. Петър Бобев е награждаван нееднократно, а през 1994 г. е удостоен с националната награда за детска литература „Петко Р. Славейков“ за цялостно творчество.
Умира на 26 април 1997 г. в София.


Reviews of the Позорът на Один


DYLAN

Useful book, lots of information

BENJAMIN

The first review I put my soul in.

ALICE

A wonderful book, like all the works of this author.

KAI

The book that found the answer to my question

FAITH

Just a terrific book.
Add a comment
Download EBOOK Позорът на Один by Петър Бобев Online free

PDF: pozort-na-odin.pdf Позорът на Один PDF
ERUB: pozort-na-odin.epub Позорът на Один ERUB
DOC: pozort-na-odin.doc Позорът на Один DOC
TXT: pozort-na-odin.txt Позорът на Один TXT